EMPRESA  |  HISTÒRIA  |  SOSTENIBILITAT  |  PRODUCCIÓ  |  PRODUCTE  |  QUALITAT  |  CONTACTAR

titolprod_cat.jpg

Processos de producció

des del bosc fins l'ampolla,
no hi ha secrets: només qualitat

El procés de producció dels nostres taps de suro s’inicia amb l’extracció de la matèria primera dels boscos d’alzina surera i acaba amb l’expedició del producte llest per tapar els millors vins i espumosos del món. 

A Trefinos, aquest procés es reparteix en dos centres de producció: Augusta Cork, a Extremadura, amb una superfície de boscos de sureda de la més excel.lent qualitat a nivell mundial, i Trefinos, a Catalunya, en una zona amb la millor tradició i en una posició estratègica per a la distribució a tot el món.

foto_1.jpg

Des del bosc fins l’ampolla, en el procés de producció del tap de suro no hi ha secrets ni tècniques miraculoses: només un mètode productiu acurat i integrat amb eficaços controls de qualitat, des de la compra de la matèria primera fins el tap acabat. Només així s’obté el millor producte i conseqüentment, només així s’obté la satisfacció total del client.


Augusta Cork

màxima eficiència,
mínim impacte mediambiental

Augusta Cork està situada a San Vicente de Alcántara, a Badajoz, a la falda de la Sierra de San Pedro, una de les majors zones d’alzina surera de l’Estat Espanyol. Enclavada a la part més occidental d’Extremadura, la Sierra de San Pedro és una Zona d’Especial Protecció d’Aus, i el seu ecosistema és un dels pocs paradisos naturals on coexisteixen boscos, deveses i matolls.
San Vicente de Alcántara és actualment el centre més important de producció i elaboració de suro a l’Estat Espanyol, activitat que té una gran tradició ja des del segle XIX.

Augusta Cork, creada el 1997,  selecciona rigorosament la matèria primera per a la seva transformació des del suro cru fins la producció dels elements necessaris per a l’elaboració dels taps: els discos i el granulat.
El nostre estricte seguiment de la matèria primera s’inicia molt abans de la pela del suro, treballant conjuntament amb els propietaris de les finques per a aportar el nostre coneixement tècnic, que permeti una millora en les condicions del sòl així com de la qualitat del propi suro.

Paral·lelament a aquest procés es realitzen, a través d’un pla de control establert pel departament de control de qualitat de Trefinos, anàlisis de mostres des d’un punt de vista de la qualitat del suro i del seu rendiment, així com a través d’HPLC-SPME. Els resultats de qualitat i sensorial de cada bosc amplien any rere any la nostra base de dades, indispensable per a poder determinar el perfil dels millors boscos d’on serà seleccionada la nostra matèria primera.

El suro cru arriba a Augusta Cork procedent dels boscos seleccionats, on serà identificat per la seva procedència, any i totes aquelles variables que ens permetran garantir una plena traçabilitat durant tot el procés de producció. A la seva arribada a Augusta Cork el suro cru serà col·locat a les plataformes d’estocatge dissenyades especialment per a obtenir una ràpida evacuació de la humitat i d’altres residus orgànics. Aquest suro ja serà sotmès de manera simultània a rigorosos controls de qualitat abans no sigui validat definitivament per entrar dins la cadena productiva i que van més enllà de les normatives standard de la indústria.

Una vegada realitzada la selecció del suro cru, aquest serà sotmès a un procés de bullida en calderes d’acer inoxidable amb sistemes de filtració contínua d’aigua. Tots els processos de bullida efectuats a Augusta Cork són dissenyats per optimitzar al màxim la seva eficiència minimitzant al mateix temps el seu impacte mediambiental. Un cop passat un període de 6 mesos d’estabilització, un innovador procés d’higienització basat en vapor pressuritzat deixarà el suro en les millors condicions per iniciar la seva transformació. Mitjançant el pla de control de la qualitat s’examinen els paràmetres físics, químics i sensorials del suro que serà transformat en: granulat i discos.

augusta.jpg

Acabada la producció de discos i aglomerats d’Augusta Cork és emmagatzemada per a la seva distribució i transportada en condicions perfectament controlades fins al segon centre de producció, Trefinos, on s’iniciarà el procés de fabricació del tap.

grafic_ac.png

Trefinos

la més alta tecnologia
amb un sol objectiu:
la qualitat

Trefinos està situada a Palafrugell, Girona, entre el Mediterrani i les muntanyes del Massís de les Gavarres, una zona amb una llarga tradició en la indústria suro-tapera per les grans extensions de bosc de surera que hi havia i també per la seva situació estratégica per a la distribució del producte a tot el país i la seva exportació a la resta del món.  Actualment, la zona de Girona i les Gavarres concentra el 15% de la producció mundial de taps de suro per a vins escumosos i vins tranquils.

Un estricte control dels paràmetres físics i sensorials de la matèria primera rebuda precediran la fabricació del tap en les seves diferents varietats, producte del que Trefinos és un dels principals productors en el mercat mundial.

La fase final de la cadena de producció a Trefinos constarà de la etapa de motllejat, l’encolat, la selecció manual i electrònica, el marcatge i el tractament final fins arribar a l’embalatge i expedició cap als cellers.

Cadascuna d’aquestes etapes del procés productiu està parametritzada amb controls de qualitat en continu, tant físicos com sensorials i microbiològics, que ens permetran aumentar la qualitat i productivitat global de tot el procés. Finalment, els darrers controls de qualitat  seran els que validaran de manera definitiva l’expedició del producte per al seu òptim ús.

Des del bosc fins l’ampolla, en el procés de producció del tap de suro no hi ha secrets ni tècniques miraculoses: només un mètode productiu acurat i integrat amb eficaços controls de qualitat, des de la compra de la matèria primera fins el tap acabat. Només així s’obté el millor producte i conseqüentment, només així s’obté la satisfacció total del client.

Cada una de les diferents etapes productives queda deguda i meticulosament registrades, permetent un control total de traçabilitat.


 
logo_montebello.png

Proceso montebello

Tecnología curativa desarrollada por el equipo de I+D de Trefinos. 100% integrada en su proceso de producción y concebida para la extracción de TCA y otros compuestos volátiles.

Basada en la combinación de un proceso físico de presión y temperatura aplicada a la estructura celular del corcho, creando las condiciones ideales para la separación del TCA de su estructura celular.

La tecnología montebello se basa en la no adición de coadyuvantes químicos que garantizan la no alteración de la estructura celular del corcho ni de sus propiedades elásticas y de permeabilidad.

montebello.jpg
trefinos.jpg

LOGO THOR DEF.JPG

Proceso Thor

Tecnología de última generación para la extracción de compuestos orgánicos (TCA, TeCA, TBA y PCA) y volátiles. Esta tecnología nos permite alcanzar unos niveles no cuantificables de TCA extraible. Tecnología sostenible e inocua desde el punto de vista medioambiental con un bajo consumo energético.

 
  • 4 extractores de 1000 litros de capacidad individual.
  • 3 separadores de 500 litros que permiten fraccionar los extractos
  • Sistema de bombeo por presión de hasta 350 bares con inyección de cosolventes.
  • Equipo de recuperación integral de CO2
  • Equipamiento para acondicionar las materias primas a las condiciones óptimas de procesado.
  • Sistema de calefacción por temperaturas de hasta 100ºC con dos circuitos térmicos acoplados para conseguir el máximo aprovechamiento energético.
  • Sal limpia de envasado de producto final con opción de envasado en atmósfera inerte para productos inestables.
grafic_tr.png